20 Aralık 2018 Perşembe

"Sen Hala Yerdeyken Uçmak İstemem" - En Coşkulu Taylor Swift Şarkıları // Taylor Swift Şarkıları #3


Taylor Swift’in insanın içini kıpır kıpır eden, dans ettirmekten yoran, en coşkulu şarkılarıyla devam ediyorum yazı dosyama. En eğlenceli yazının bu olacağına eminim. Umarım eğlenirsiniz!


PICTURE TO BURN
Taylor Swift’in ilk single’larından biriydi Picture to Burn. Taylor’ın gerek şarkı sözlerinde gerek de klipte büründüğü kişilik oldukça eğlenceli. İntikam duygusuyla yanıp tutuşan kızımız eline gitarını alıp başlıyor karşısındakini “yakmaya” söyledikleriyle..

“ Eğer yanıma gelip de üzgün olduğunu söyleyecek olursan babam sana nasıl üzgün olunacağını gösterir!”


I’M ONLY ME WHEN I’M WITH YOU
Taylor’ın en tatlı sözlere sahip şarkılarından biridir bence bu şarkı. İnsanın içini ısıtan sevgi sözleri içeriyor şarkı, bolca. Hele klibindeki görüntülerle birleşince yüzlerden tebessüm eksilmiyor.

“Sen hala yerdeyken uçmak istemem.”

OUR SONG
“Bizim nasıl bir şarkımız olmaz?” sorusunu sevgilisine yönelten bir genç kızla karşılaşıyoruz bu şarkıda. Sevgilisinin de ağzı çok iyi laf yapıyormuş, durumu çok güzel idare ediyor, oldukça romantik!

“Bizim şarkımız; kapıları çarpıp kaçmaktır, geceleri gizlice dışarı çıkmak, camları tıklatmaktır, biz telefondayken senin sessizce konuşmandır çünkü saat geç olmuştur ve annen bilmez. Bizim şarkımız; senin gülüşündür.”

FEARLESS
Taylor’ın ikinci albümüne de adını veren şarkı, genç bir kızın kaleminden çıkmış şirin mi şirin bir aşk şarkısı. Bu şarkıyı dinlerken gülerek dans etmeyen insan olduğuna inanmıyorum.

“Ve nedenini bilmiyorum ama seninle dans edebilirim, fırtınanın içinde, en iyi elbisemle, korkusuzca”

YOU BELONG WITH ME
Disney gençlik filmlerine benzeyen, itiraf edelim ki ergenlik dönemimizde hepimizi etkileyen çok güzel bir klibi var bu şarkının. Ayrıca şarkıyı dinlerken, kendimizi ayna karşısında Taylor gibi kılıktan kılığa girip şarkıya eşlik ederken de bulmuyor değildik!

O kısa etekler giyer, bense tişört giyerim. O ponpon kızların lideridir, bense tribünlerdeyim.”

 THE STORY OF US
Üçüncü albüm Speak Now’ın en sevdiğim şarkılarından biridir The Story of Us. Bu şarkıyı dinlemek beni çok yoruyor çünkü gerçekten eşlik etmeden duramadığınız bir şarkı ve sözler insana sinir krizi geçiriyormuş hissi veriyor bence. Taylor’ın da sinirden saçını başını yolduğu şöyle de keyifli bir klibi var!

“Bizim öykümüz, artık biraz trajedi gibi görünüyor”

BETTER THAN REVENGE
Yine intikam peşinde koşan bir Taylor görüyoruz bu şarkıda. İnsanın içini hırsla dolduran, biraz narsist yollara saptıran, psikopatça bir şarkıdır kesinlikle!

“İntikam almaktan daha iyi yaptığım bir şey yoktur.”

HOLY GROUND
Taylor’ın dördüncü albümü Red’e geldik. Holy Ground, yine romantik sözlerle dolu bir şarkı. Geçmişe dönüp güzel günleri anan bir sevgili var karşımızda. Yaşadıkları öyle masalsı ki Taylor’ın bu günleri özlememesi mümkün değil. Öyle güzel anlatıyor ki biz bile özlüyoruz.

“Ama seninle dans etmeyeceksem dans etmek istemiyorum.”

STAY STAY STAY
Red albümünün en tatlış şarkısı olabilir Stay Stay Stay. İki sevgili tartışıyorlar, her şey bitecek sanıyorken Taylor haykırıyor “Kal Kal Kal”!

“Seni seviyorum çünkü bana kalmaktan başka şans vermiyorsun.”

ALL YOU HAD TO DO WAS STAY
Taylor’ın büyük bir tarz değişikliğine gittiği beşinci albümü 1989’un beni en çok şaşırtan şarkısı budur sanırım. İsmini ilk gördüğümde duygusal, göz yaşartan bir şarkı olacağını düşünmüştüm, tam tersi olacağı kimin aklına gelirdi?

“Tüm istediğim sendin ama bu şekilde değil.”

Taylor’ın bizi yorulana kadar dans ettirdiği 10 şarkısından bahsettim. Şöyle bir bakınca Taylor’ın intikamcı olduğu ya da “kal” kelimesine takıntılı olduğu sonuçlarına varabiliriz. Veya tam bir aşk böceği diyebiliriz kendisi için. Ne dersek diyelim Taylor’ın bu şarkılarıyla (tabii ki bahsetmediğim daha da fazlasıyla) içimizi kıpır kıpır ettiği kesin!
Bahsi geçen şarkılardan oluşan Spotify listeme buradan bakabilirsiniz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder